Längre och längre dag för dag

Skriven den 10 februari 2016 av Cecilia Smeby

BlåsippaDet är onsdag och vi närmar oss mitten av februari. Regndropparna faller från en grå himmel och jag har redan vårkänslor. Fåglarna har börjat kvittra och lökarna som planterades i höstas har börjat titta upp i rabatten. Jag har just besökt Paul Schlyters hemsida: Stjärnhimlen på nätet, och kunnat konstatera att just den här onsdagen är 34 minuter längre än förra veckans onsdag. Jag tycker det är superhäftigt: 34 minuter på bara en vecka 🙂 .

Om du själv vill besöka denna sida, som håller koll på solens upp- och nedgång, kan du klicka här för att komma dit.

Nu går det undan och det kommer bara svischa till innan våren är här på riktigt. Snart kommer dagen då de smyger sig fram bland förra årets vissna löv, blåsipporna i backarna.

En sån tur att vi har våra årstider. Om det inte vore för hösten och vintern så skulle det ju inte vara så underbart med våren. Som man brukar säga: efter regn kommer solsken.

Så kan det vara med kroppen och välbefinnandet också. Om man har varit lite ur form en period så är det riktigt härligt när ”man är på banan” igen. 🙂 På den ”bana” som är ens egen och som passar för ens egen kropp och hälsa.

 

 

Kommentarer inaktiverade.