Vår och medvind :-)

Skriven den 26 mars 2016 av Cecilia Smeby

Blåsippor påskafton 2016Påskafton, solsken och tid för långpromenad 🙂 . Under dagens promenad pratade jag och mitt promenadsällskap om det här med hållning och att motverka spänningar i nacke/axlar. En människas huvud väger normalt sätt mellan 4 – 6 kg och alltså i snitt ungefär lika mycket som 5 liter mjölk.
Om man då går och ”säckar” lite framåt så kan man förstå att det med tiden blir tungt för musklerna i nacken och ryggen, som att bära flera liter mjölk. De blir spända och kan då orsaka huvudvärk.

Det finns många metoder och rekommendationer som handlar om hur man ska tänka för att få en så bra hållning som möjligt. Jag tycker att man kommer ganska långt genom att bara påminna sig om att man inte behöver gå som om man har kraftig motvind. Om man går mot vinden i riktigt kraftig blåst så är det normalt att köra fram huvudet, man kämpar sig fram mot vinden. Normalt sätt går vi dock inte i så kraftig motvind och det är bara en dålig vana, förmodligen orsakad av stress, att köra fram huvudet framför kroppen. Om man istället tänker att man har en ljum vårvind som puffar på lite i ryggen så blir hållningen genast en annan, betydligt mer avspänd.

Må så gott och gå i medvind 😉

 

Kommentarer inaktiverade.