Qigong och Tai Chi

Skriven den 23 juli 2012 av Cecilia Smeby

Qi betyder livsenergi.

De senaste åren har jag tränat Qigong och Taichi.
Från början var det bara ett sätt att koppla av, men det har faktiskt blivit mer än så – som en del av mitt liv. Det låter kanske överdrivet men det hjälper mig både i mitt arbete och privat.
När jag behandlar är jag väldigt fokuserad och medvetenheten i händerna är nu ännu mer påtaglig.
Även privat är jag nu mer medveten om hur jag använder kroppen och var jag tar kraften ifrån. Många gånger upptäcker jag hur mycket jag spänner och tar i helt i onödan och det är en befrielse att släppa ner axlarna och känna att fötterna når ända ner till golvet.

Det finns många olika stilar av Qigong och det är nog individuellt vilken variant man föredrar. Det mesta jag har provat kommer från Biynmetoden och har bestått av långsamma och mjuka rörelser. Jag kan varmt rekommendera Qigong till alla och jag är övertygad om att den har bidragit till min goda hälsa.
Qigong ger helt enkelt mer livsenergi.

När det gäller Taichi tycker jag att det är fantastiskt och ju mer jag lär mig desto mer inser jag hur stort och omfattande Taichi faktiskt är.
Det är dock inte samma sak som Qigong och kanske inte alla har det tålamod som krävs.

Om du vill läsa mer om Taichi och Qigong där jag tränar – klicka här.

Om du vill läsa mer om Qigong, Biynmetoden och dess hälsoeffekter – klicka här.

Kommentarer inaktiverade.