Jordgubbstid

Skriven den 25 maj 2014 av Cecilia Smeby

Numer kan man äta jordgubbar året runt och jordgubbsätarsäsongen är därför betydligt längre än sommarsäsongen. De svenska gubbarna är som väntat godast, närproducerade och söta, men själv äter jag tills vidare de importerade.

Under senare år har man kommit fram till att jordgubbar är väldigt nyttiga och ju rödare desto bättre. Jordgubbar innehåller stora mängder antioxidanter som bland annat motverkar cancer och skadligt kolesterol. Dessutom innehåller jordgubbar rikliga mängder C-vitamin, fibrer, magnesium, koppar, b-vitaminer, jod och folsyra.

Förra året bjöd Kroppsterapeuternas Yrkesförbund på ett lätt recept på jordgubbsgott:

Jordgubbar med vaniljyoghurt

Ingredienser:
0.5 liter färska jordgubbar
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
1 msk honung

Gör så här:
Skölj och rensa jordgubbarna och lägg upp på fat eller serveringsskålar. Blanda ihop ingredienserna. Klicka över jordgubbarna.
Ett smarrigt alternativ till glass och grädde.
Garnera gärna med citronmeliss och servera!

Kommentarer inaktiverade.