Ett lätt sätt

Skriven den 17 oktober 2012 av Cecilia Smeby

Ett lätt sätt att ta hand om sin hälsa är att undvika långa perioder av stillasittande. Forskning har visat hur stor betydelse rörelse har både när det gäller inlagringen av fett och kroppens glukosnivåer.

Många har ett stillasittande jobb men genom att ungefär en gång i halvtimmen röra på sig, resa sig från stolen och ta några steg en minut eller så, så slås de negativa effekterna ut.
Den här typen av rörelse kan inte ersättas av ett hårt träningspass på kvällen utan det handlar om att hålla flödet igång under hela dagen.

Jag tycker om dessa nya rön, de stämmer överens med de idéer jag brukar försöka förmedla; att de övningar och rörelser man kan föra in i sin vardag gör stor nytta. Om man tittar på en hund eller en katt så ser man att de har olika ”sträcka-ut-övningar” som de gör, än här och än där.
Ibland känns det lättare att göra just så, skaffa sig rutiner, som att sträcka ut bröstmusklerna när man har borstat tänderna och djupandas med ”änglavingar” innan man går och lägger sig.

Det finns en artikel i DN där man skriver om kopplingen mellan för mycket stillasittande och ökad risk för diabetes – klicka här för att komma dit.

Nu när du har läst det här är det förmodligen dags för en liten bensträckare. Förutom de positiva effekterna när det gäller fett och glukos så kommer även även muskler och leder må bättre.
Så enkelt.

Kommentarer inaktiverade.