September – var närvarande

Skriven den 21 september 2016 av Cecilia Smeby

Vilken underbar september vi har i år, som en bonus. Jag vill påminna både mig och andra om att vara närvarande, det är så lätt att missa det vi har omkring oss.
Känn! Hör! Se!

Jag känner tacksamhet över att över att bo i ett så vackert land som Sverige och att få vara med i livet. Jag känner också en stor tacksamhet över att ha ett jobb där jag har förmånen att träffa så många fina människor.

Här om morgonen när jag gick ut för att andas in den härliga morgonluften och göra några av mina enkla morgonövningar, upptäckte jag att jag hade riktigt fin besök i trädgården 😀
2016-09-16-07-34-19-500

Jag tror förresten på det där med enkla övningar som inte tar så mycket tid och som blir en del av ens vardag.
Ett exempel: Varje gång man har tvättat händerna. Andas in djupt och dra mjukt upp axlarna mot öronen. Andas sedan ut och låt axlarna avspänt sjunka ner.

Denna enkla övning kan naturligtvis varieras och är som sagt bara ett exempel. Poängen är att om att man får in den här typen av små övningar och rörelser som en del av vardagen så gör det verkligen skillnad. Det blir något man gör utan att tänka ”jag borde…”, det bara sker. Det blir flera gånger på en dag, varje dag. På samma sätt kan man koppla andra enkla små övningar till andra rutinmässiga vardagsgöromål.
Testa! 😀

Kommentarer inaktiverade.