Ofta förkyld?

Skriven den 15 februari 2017 av Cecilia Smeby

Ett bra lymfflöde är viktigt för att immunförsvaret ska larmas i ett tidigt skede vid virus- och bakterieangrepp. Lymflasten, lymfvätskan, analyseras i lymfnoderna (lymfkörtlarna), som finns i bland annat ljumskar, armhålor och på halsen. Det är lymfnoderna (lymfkörtlarna) som vid behov larmar immunförsvaret.
Om lymfvätskan rör sig långsamt hinner bakterier och virusar växa till sig innan larmet till immunförsvaret går och det blir då en hårdare kamp för immunförsvaret.
Ett bra lymfflöde gör det däremot lättare för immunförsvaret att bekämpa ett virus- eller bakterieanfall.

Rörelser och djupandning påverkar lymfflödet positivt och vill du göra mer för att få fart på lymfflödet kan du komplettera med lymfflödesmassage/manuellt lymfdränage.

Stress gör oss mer mottagliga för förkylningar. Stressen aktiverar det sympatiska nervsystemet och vår andning blir grundare. Ta gärna för vana att göra några ”änglavingar” innan du går och lägger dig på kvällen, för att ge lymfsystemet en liten puff.

Änglavingar: Djup inandning, med magen, samtidigt som man sträcker armarna uppåt. Andas ut långsamt och ta ner armarna i vida bågar på varje sida om kroppen. Upprepa fem gånger.

Kommentarer inaktiverade.