Kinesisk koppning

Skriven den 26 oktober 2013 av Cecilia Smeby

För en tid sedan gick jag en utbildning i Kinesisk Koppning. Koppning är en del av den Traditionella Kinesiska Medicinen.

Koppning har många positiva effekter på kroppen och har utvecklats till en egen terapiform men fungerar även utmärkt i kombination med klassisk massage.
Koppning är som inverterad massage kan man säga, istället för att trycka ner så suger man upp. Kopparna jag använder är antingen i plast eller silicon och metoden går ut på att man skapar ett undertryck i koppen/kopparna.

Koppning kan gå till på olika sätt och variera i styrka.
Om man applicerar lite olja på huden kan man med hjälp av vakum suga fast en kopp som man sedan masserar med. Detta kallas för Moving cupping – Tui Guan Fa och är både behagligt och effektivt för att snabbt få igång cirkulation i muskler, hud och underliggande vävnad, såsom bindväv. Även lymfcirkulationen påverkas vilket bidrar till en effektiv utrensning av slaggprodukter och ett starkare immunförsvar.
Man kan också använda sig av så kallade fasta koppar som man sätter på strategiska punkter och låter dem jobba själva. Kopparna får i regel sitta 5-10 minuter innan man tar bort dem – ibland lite längre.
Koppning har även blivit populärt i kampen mot celluliter.

Välkommen att prova koppning i kombination med massage.

Kommentarer inaktiverade.