Här och nu, utan väskor

Skriven den 21 september 2021 av Cecilia Smeby

Jag fick låna en bok av en vän: ’Jag kan ha fel’ av Björn Natthiko Lindeblad.
I den finns bland annat ett tips, en hjälp, för hur man kan tänka för att vara lite mera här och nu.

Jag citerar:

”…Det är som om du bär två stora, tunga och viktiga väskor genom livet – en med tankar kring din histora, och en med alla tankar om din framtid. Det är fina, värdefulla väskor. Men pröva om du kan ställa ner dem ett litet tag bara. Pröva om du kan möta någonting mer direkt, här och nu. Och lyckas du i den avsikten, så kan du plocka upp väskorna igen senare. Om du vill.”

Tänk vad man släpar på dessa väskor.
Jag ställer ner mina väskor på väskparkeringen och njuter en stund av att inte bära på någonting, njuter av att vara här och nu och engagera mig i det jag gör och upplever just nu.

Kommentarer inaktiverade.