Behandlingar

Under mina år som massageterapeut (sedan 1999) har jag vidareutbildat mig inom ett flertal områden.

Jag har valt att specialisera mig på lymfflödesmassage, medveten andning och postural träning.

Boka tid


Lymfflödesmassage/Manuellt lymfdränage

Syftar till att skapa en god cirkulation i lymfsystemet vilket är viktigt för ett bra immunförsvar och en god hälsa.

Lymfmassagen hjälper bland annat till att:

  • Avlägsna slaggprodukter, överflödig vätska, gifter, bakterier och främmande ämnen från vävnaden.
  • Lindra stress
  • Höja immunförsvaret
  • Läka skador från t ex operationer och ödem fortare
  • Minimera ärrbildning

Läs mer

Egenvård/SLD

Lymfsystemet har inget eget hjärta utan är framförallt beroende av diafragmans rörelser. Diafragman är lymfsystemets huvudpump och är beroende av vår andning.
När vi andas in är det meningen att diafragman ska röra sig neråt (magen går ut) och när vi andas ut ska diafragman röra sid uppåt (magen går in). Diafragmans rörelse skapar då ett undertryck som får lymfsystemet att börja jobba, som länspumpen i en båt (lymfsystemet är ett sugande system).

Hur andas vi när vi är stressade?

Läs mer

Optimum-metoden – postural träning

När muskler och leder är i balans har vi inte ont.

I dag rör sig många för lite och ibland väldigt ensidigt vilket leder till att vissa muskelgrupper jobbar väldigt hårt för att kompensera för de som jobbar för lite. Kompenserande muskler blir med tiden överansträngda och spända. Förutom smärta resulterar detta i sämre hållning och trötthet.
Optimum-metoden består av två delar: Postural träning och manuella behandlingstekniker, som tillsammans syftar till att återskapa balans.

Läs mer

Medveten Andning

Jag är nu färdigutbildad instruktör i Medveten Andning. Utbildningen har varit som att göra en hälsoresa och väldigt inspirerande att förstå hur våra andetag påverkar alla våra celler.
Jag har ännu inte bestämt hur mitt upplägg kommer se ut men min tanke är att på något sätt berätta mer för den som är intresserad, kanske i föreläsningsform som ett inslag på en friskvårdsdag eller individuellt, vid besök hos mig.

Läs mer

Taktil behandling

Taktil behandling är en mjuk och omslutande massage som består av strykningar och tryck. Den används för att skapa välbefinnande samt reducera oro, stress och smärta.

Huden är kroppens största känselorgan och det är beröringssinnet, det taktila sinnet, som framförallt är förknippat med huden.
Vid beröring frisätts oxytocin, kroppens eget lugn och ro-hormon och en signalsubstans i hjärnan, vilket bland annat leder till en sänkning av blodtrycket, minskad halt av stresshormoner och ökad tolerans för smärta.

Läs mer

Fibromassage

Fibromassage är en form av massage som är utvecklad för att i första hand hjälpa personer som drabbats av fibromyalgi.

Läs mer

Kinesiotejpning

Kinesiotejp förkortar läknings- och rehabiliteringstiden vid skador samt lindrar smärta. Den har därför blivit mycket populär inom idrottsvärlden men används med fördel även utanför idrotten.
Förutom ökad blodcirkulation ger den också ett förbättrat lymfflöde vilket minskar svullnad. Vid behov kompletterar jag mina lymfmassagebehandlingar med kinesiotape.
Läs mer