Behandlingar

Under mina år som massageterapeut (sedan 1999) har jag vidareutbildat mig inom ett flertal områden.

På senare tid har jag valt att specialisera mig på lymfflödesmassage, medveten andning och postural träning.

Boka tid


Lymfflödesmassage/Manuellt lymfdränage

Syftar till att skapa en god cirkulation i lymfsystemet vilket är viktigt för ett bra immunförsvar. Lymfflödesmassage kan vara en stor hjälp efter bröstcanceroperationer då det normala lymfavflödet från armen ofta försämrats. Lymfsystemet sköter om hanteringen av slaggprodukter i kroppen och denna typ av massage är därför även lämplig vid detox-kurer.

Läs mer

Optimum-metoden – postural träning

När muskler och leder är i balans har vi inte ont.

I dag rör sig många för lite och ibland väldigt ensidigt vilket leder till att vissa muskelgrupper jobbar väldigt hårt för att kompensera för de som jobbar för lite. Kompenserande muskler blir med tiden överansträngda och spända. Förutom smärta resulterar detta i sämre hållning och trötthet.
Optimum-metoden består av två delar: Postural träning och manuella behandlingstekniker, som tillsammans syftar till att återskapa balans.

Läs mer

Medveten Andning

Jag går just nu en instruktörsutbildning i Medveten Andning och kommer vara färdig i januari 2019. Det är som att göra en hälsoresa och väldigt inspirerande att förstå hur våra andetag påverkar vår hälsa, alla våra celler.
Jag har ännu inte bestämt hur mitt upplägg kommer se ut men min tanke är att på något sätt berätta mer för den som är intresserad, kanske i föreläsningsform eller som ett inslag på en friskvårdsdag.

Läs mer

Taktil behandling

Taktil behandling är en mjuk och omslutande massage som består av strykningar och tryck. Den används för att skapa välbefinnande samt reducera oro, stress och smärta.

Huden är kroppens största känselorgan och det är beröringssinnet, det taktila sinnet, som framförallt är förknippat med huden.
Vid beröring frisätts oxytocin, kroppens eget lugn och ro-hormon och en signalsubstans i hjärnan, vilket bland annat leder till en sänkning av blodtrycket, minskad halt av stresshormoner och ökad tolerans för smärta.

Läs mer

Fibromassage

Fibromassage är en form av massage som är utvecklad för att i första hand hjälpa personer som drabbats av fibromyalgi.

Läs mer

Kinesiotejpning

Kinesiotejpen förkortar läknings- och rehabiliteringstiden vid skador samt lindrar smärta. Den har därför blivit mycket populär inom idrottsvärlden men används med fördel även utanför idrotten.
Förutom ökad blodcirkultation ger den också ett förbättrat lymfflöde vilket snabbt minskar svullnad.
Tejpningen ger stöd och balans utan att hindra rörelsefriheten och effekten är oftast omedelbar.

Läs mer